KUD Posavski Bregi u Dobro jutro Hrvatska

Predstavnici KUD-a Ogranak seljačke sloge Posavski Bregi predstavili su rad svog društva, Posavske Brege i Grad Ivanić Grad 24. veljače u emisiji Hrvatske televizije „Dobro jutro, Hrvatska“.

O radu i uspjesima KUD-a, i o Posavskim Bregima, govorili su Josip Sraka i Ivan Barilić, a narodne nošnje opisala Ivana Cerinski. Ivan Barilić i Ivana Cerinski govorili su o izvornim jelima Posavine: „... belemi kobasami, domačemu siru, domačemi kobasami, špeku i šunke, pite z višnami, pite z jabukami, buhtline, žgance z čvarki, domačemu kruhu, salenjake, jorehnače i makovnače...

Odlične nastupe u emisiji su imale članice ženske pjevačke skupine, plesna i tamburaška skupina, izvedbom pjesme „Oj, Savice“ te plesova paragvajz, staro sito, dučec, starinski drmeš i polka.

Godine rada i iskustva urodile su kvalitetnom ekipom, koja Posavske Brege i Grad Ivanić Grad promovira diljem Hrvatske, a mještane Posavskih Brega čini izrazito ponosnima, priopćila je tajnica KUD-a Mirna Češković.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić