Održana svečana sjednica povodom Dana Grada Ivanić- Grada; potpisana Povelja o prijateljstvu s gradom Naftalanom

Povodom obilježavanja dana Grada u Velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada.

Program je započeo u Parku hrvatski branitelja polaganjem vijenaca na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima.

Svečanu sjednicu je otvorio predsjednik gradskog vijeća Željko Pongrac, dok se gradonačelnik Javor Bojan Leš osvrnuo na proteklu godinu i projekte u tijeku od kojih je izdvojio investicije u infrastrukturu i ulaganja u predškolske kapacitete i visoko školstvo.

I ove su godine na svečanoj sjednici uručene godišnje nagrade i priznanja pojedincima i udrugama za doprinos i postignuća u razvoju ugleda Grada Ivanić- Grada.
Nagradu Đuro Stjepan Deželić iz područja humanitarnih djelatnosti, sporta i aktivnog građanstva su primili Volonterski klub Srednje škole Ivan Švear, Pero Krnjaić i Željko Škrnjug, Suzana Lovrenščak i posthumno Krešimir Ceranić.

Nagrada Stjepan Basariček iz područja odgoja i obrazovanja pripala je Marini Zajčić iz Dječjeg vrtića Ivanić- Grad i Krešimiru Skupnjaku iz Srednje škole Ivan Švear.

Nagradu Đuro Kundek za poslovni uspjeh i gospodarski razvoj primili su Trgovačko društvo MI MARIS, Jasna Acinger Prebeg i Dragutin Kezele.

Nagrada Grada Ivanić-Grada za životno djelo pod nazivom „Ivanić Tvrđa“ dodijeljena je književnici i prevoditeljici Đurđi Vukelić Rožić.

Svečanoj sjednici su prisustvovali predstavnik Hrvatskog Sabora Mato Čičak, predstavnica župana Zagrebačke županije Ksenija Čuljak, šef izvršne vlasti Grada Naftalana iz Azerbajdžana Vugar Novruzov, prvi tajnik veleposlanstva Republike Azerbajdžan Zaor Abasov, te ostali brojni uzvanici iz sisačke biskupije, hrvatskog ratnog zrakoplovstva, prijateljskih gradova i općina, te vijećnici i predstavnici gradskih institucija, udruga i stranaka.

Sjednica je završila svečanim potpisivanjem Povelje o prijateljstvu i suradnji gradova Naftalan i Ivanić- Grad radi provođenja zajedničkih projekata i razvoja prijateljskih veza među stanovništvom.

Naime, Naftalan je jedino lječilište ovakvog tipa u Europi i drugo lječilište u svijetu uz lječilište u Azerbajdžanu: „Poveznica koja se javlja između naša dva grada je naftalan. Drago nam je da nas je posjetila delegacija Azerbajdžana i sa su vidjeli naše lječilište. U njihovoj je zemlji organizacija liječenja na puno višoj razini, imaju 16 samostalnih hotela – lječilišta s dnevnim kapacitetom od 3.500 pacijenata. Podudaramo se u mnogo stvari, ali se razlikujemo u tretmanima liječenja gdje vidimo priliku suradnje i zajedničkih novih investicija. Specijalna bolnica nam je svakako odlična startna pozicija za dodatni razvoj i povećanje kapaciteta u gradu što nam je plan za budućnost“, izjavio je gradonačelnik Javor Bojan Leš,

Poveljom će se gradovi partneri poticati na odnose na humanitarnoj, kulturnoj, turističkoj i gospodarskoj razini između građana kroz razmjenu i susrete različitih generacija. „Obišli smo Specijalnu bolnicu Naftalan i upoznali se s njezinim radom. Vidjeli smo mnogo ljudi koji su došli potražiti pomoć pa smo uputili otvoreni poziv u posjet našim lječilištima kako bi iz prve ruke vidjeli naše procedure koje provode doktori i djelatnici. Naša povelja je jako simbolična jer smo jedina dva grada u svijetu koji imaju izvor naftalana. Prijenos znanja i iskustava bit će nam iznimno bitan u sklopu naše suradnje„ naglasio je Vugar Novruzov, gradonačelnik Grada Naftalana u Republici Azerbajdžan. Dodao je kako svakako treba raditi na povećanju kapaciteta i otvaranju novih lječilišta i hotela u Ivanić-Gradu koja će nuditi pristupačne tretmane.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić