Dan otvorenih vrata u tvrki Eko- Flor Plus

Tvrtka EKO-FLOR PLUS d.o.o. na lokaciji kompostane u Dugoj ulici u Kloštru Ivaniću je ovoga ponedjeljka za zainteresirane građane organizirala Dan otvorenih vrata.

Građani su se mogli upoznali sa planovima tvrtke i radovima koji se odvijaju na kompostani, te postavljati pitanja o procesu kompostiranja i uzrocima neugodnih mirisa koji se ponekad šire sa te lokacije.

Voditelj kompostane u Kloštru Ivaniću Neven Jurmanović proveo je građane kroz proces kompostiranja koji u pravilu traje 90-ak dana. Za proces se koristi drvena sječka koja se miješa sa biootpadom jer daje prozračnost i navlači na sebe mirise, a po završetku procesa razgradnje otpad se provlači kroz sito koje odvaja sitni kompost.

Što se tiče neugodnih mirisa, naglasio je kako tvrtka poduzima mjere kako bi spriječila njegovo širenje – dijelom su postavljeni nasipi koji predstavljaju određenu branu, planirana je sadnja drvoreda koja bi dodatno zaustavila vertikalno širenje, a tvrtka ne radi u poslijepodnevnim satima niti vikendom kako ne bi bilo prosijavanja u vrijeme kada je većina građana kod kuće. Istaknuo je kako se u procesu kompostiranja ne koriste kemijska sredstva niti nedozvoljeni otpad, a proizvedeni kompost se redovito testira na prisutnost salmonele i Escherichije coli, koje do sad nisu bile pronađene.

Unatoč brojnim upitima i prigovorima na rad tvrtke, obilasku kompostane se priključilo svega 10-ak građana, uz komunalne redarke iz Općine Kloštar Ivanić i Grada Ivanić Grada, te zainteresirane članove kloštranskog vijeća.

Dan otvorenih vrata je inicirala Općina Kloštar Ivanić, a načelnik Željko Filipović je prilikom obilaska prisutne informirao kako su u tijeku pregovori sa tvrtkom Eko Flor Plus d.o.o. oko sanacije pristupnih cesta kompostani koje trenutno zbog prolaska teških kamiona trpe štetu.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić