Potpisan Ugovor o radovima na kanalizaciji; početak radova u srpnju

Ovog je tjedna u prostorijama Gradske uprave Ivanić- Grad potpisan ugovor za radove na rekonstrukciji i izgradnji sustava odvodnje otpadnih voda u sklopu projekta „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Ivanić-Grad“.

Radovi na rekonstrukciji, sanaciji i poboljšanju postojećeg sustava odvodnje uključuju izgradnju 3 kišna preljeva, 4 retencijska bazena, te rekonstrukciju i sanaciju kolektora.

Predviđena je i izgradnja novog sustava odvodnje, odnosno 66 km gravitacijskih kolektora, 4.800 m tlačnih kolektora, 19 crpnih stanica i skoro 1.800 priprema za kućne priključke.

Ugovor su uz prisustvo gradonačelnika Javora Bojana Leša i načelnika Željka Filipovića potpisali direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten i predstavnici izvođača – direktor zajednice ponuditelja tvrtke GEORAD d.o.o. Josip Sičaja i direktor tvrtke TIGRA d.o.o. Milan Penava.

Početak radova očekuje se do početka sedmog mjeseca ove godine, predviđeni rok je 33 mjeseca, a po planu realizacije prvi radovi bi trebali krenuti u naseljima Lonja, Jalševec, Opatinec, Tarno i dijelu Kloštra Ivanića, te na magistralnom pravcu od Šumećana do pročistača u Ivanić- Gradu.

Ugovor je vrijedan 36.442.000 eura bez PDV-a od čega se oko 90 % tog iznosa odnosi na područje Ivanić- Grada i pripadajućih naselja, a 10 % na područje Općine Kloštar Ivanić.

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Ivanić-Grad“ vrijedan je 47,5 mil.eura od čega su bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda EU 25 mil.eura, a uz danas potpisani Ugovor uključuje i izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić