U Ivanić- Gradu održan stručni skup o fizioterapiji i zdravstvenoj njezi

U Ivanić- Gradu je održan međunarodni znanstveno-stručni skup “Protetika, ortotika, robotika u fizioterapiji i zdravstvena njega” u organizaciji Veleučilišta Ivanić-Grad.

Partneri skupa su između ostalih bili Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan, Neuropsihijatrijska bolnice dr. Ivan Barbot Popovača i Opća županijska bolnica Požega. Pokrovitelji su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo zdravstva, Hrvatske komore fizioterapeuta i medicinskih sestara i Grad Ivanić-Grad, a među medijskim pokroviteljima je i bio Obiteljski radio Ivanić.

Prisutne su uvodno pozdravili dekan Veleučilišta Mile Marinčić, predsjednik Zbora veleučilišta Damir Jugo i zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić- Grada Tomislav Cuvaj:

Skup su pozivnim predavanjima u SB Naftalan otvorili dr. med. Klemen Grabljevec o budućnosti rehabilitacijske medicine, dr. sc. Gilbert Hofmann o informacijskoj etici u kliničkim istraživanjima, te prof. dr. sc. Mirsad Muftić o kliničkoj primjeni pedobarografije.

Tijekom prvog dana je bilo riječi o zanimljivim i inovativnim metodama koje se koriste u rehabilitaciji, kao što su upotreba robota, ortoza i proteza. Nadalje, predavači su se dotaknuli i suvremenih tema poput stresa na poslu fizioterapeuta, ozljeda u sportu te važnosti komunikacije u rehabilitaciji.

Radovi u polju sestrinstva većinom su bili vezani uz pojavu pandemije koronavirusa pa su tako opisani učinci koje je pandemija imala na način rada i mentalno zdravlje medicinskih sestara i tehničara.

Skup je otvorio prostor i za područje društveno-humanističkih znanosti u okviru kojih su se autori fokusirali na bioetičke teme, poput dopinga u sportu i rehabilitaciji, te optimalnom disanju kao načinu rješavanja bolova i ostalih izazova suvremenog društva.

Skup je završio drugog dana dvjema radionicama o zvukoterapiji i zvučnoj masaži, te dinamičkoj neuromuskularnoj stabilizaciji kao prevenciji bolova lumbalnog dijela kralježnice.

Za iduće godine najavljena je suradnja s veleučilištem u Šibeniku, na način da će se Ivanić- Grad i Šibenik izmjenjivati u organizaciji skupa.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić