Misa zadušnica za hrvatske branitelje u Kloštru Ivaniću

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanić-Grad služena je danas, uoči blagdana Svih svetih, tradicionalna misa zadušnica za poginule branitelje s područja bivše Općine Ivanić-Grad: pripadnike 65. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde i drugih postrojbi specijalne policije, ZNG-a i Hrvatske vojske.
Ove godine domaćini su bili Općina Klošar Ivanić i Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Klošar Ivanić.

Komemoracija je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomenikom u Parku hrvatskih branitelja u Kloštru Ivaniću , a misu u 11 sati u Župnoj crkvi u Kloštru Ivaniću je predvodio povjerenik za pastoral branitelja u Sisačkoj biskupiji Mladen Vidak uz koncelebraciju župnika Župe Kloštar Ivanić fra Roberta Ćibarića i župnika Župe Ivanić-Grad Branka Koretića.

Uz članove obitelji poginulih branitelja i braniteljske udruge, u komemoraciji su sudjelovale delegacije jedinica lokalne samouprave; delegaciju Općine Kloštar Ivanić je predvodio načelnik Općine Željko Filipović, delegaciju Općine Križ načelnik Marko Magdić, a Grad Ivanić-Grad je predstavljao pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno planiranje, gospodarstvo i poljoprivredu Dražen Hlad. U ime predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH generala Slavka Barića, na komemoraciju se odazvao njegov izaslanik predsjednik Podružnice u Zagrebačkoj županiji i glavni tajnik Zvonko Marić.

U Parku hrvatskih branitelja u Kloštru Ivaniću vijence su položila i svijeće upalila izaslanstva Općine Kloštar Ivanić, Općine Križ i Grada Ivanić-Grada, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, Udruge specijalne policije RIS Kutina, Policijske postaje Ivanić-Grad, Udruge branitelja Općine Križ, HVIDR-e Ivanić-Grad, HVIDR-e Kloštar Ivanić, Udruge KVIN Ivanić-Grad i Udruge branitelja Domovinskog rata INA-Naftaplina 1991. Veterani Ivanić-Grad.

U komemoraciji su sudjelovali i Puhački orkestar Kloštar Ivanić, Mladež Župe Kloštar Ivanić i Povijesna postrojba 10. satnija Ivanić.

Svake godine se na početku ove tradicionalne mise zadušnice pročitaju imena 45 poginulih branitelja s područja bivše Općine Ivanić-Grad koji su poginuli tijekom Domovinskog rata od 1991. do 1995. godine, a ove godine ih je pročitao Darko Gerić predsjednik ivanićkog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić