Obilježeno 100 godina igranja rukometa u Ivanić- Gradu

U petak je promocijom monografije, prikazivanjem filma i prigodnom izložbom održan službeni dio obilježavanja velike obljetnice 100 godina rukometa u Ivanić- Gradu.

Obilježavanje je započelo u izložbenom prostoru POU gdje su zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj i tajnik gradske zajednice športskih udruga Igor Mužina otvorili izložbu trofeja, predmeta i kronološki složenih fotografija:

U sklopu svečane sjednice prikazan je kratkometražni film Zorana Ožetskog i Jadranka Pongranca u kojem su gostovale značajne osobe iz ivanićke rukometne povijesti.

Detaljnu monografiju na 365 stranica "100 godina rukometa u Ivanić- Gradu" koja prati povijest od prvih utakmica Hazene 1922. godine do današnjih dana, te uključuje brojne slike, rezultate i svjedočanstva predstavio je urednik knjige Zvonko Barilić.

Ispunjenoj velikoj dvorani POU, bivšim i sadašnjim rukometašicama i rukometašica, u atmosferi punoj emocija i uspomena, obratili su se uzvanici predvođeni gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom i organizatorom obilježavanja Krešimirom Krnjevićem.

100 godina rukometa 2

Nazočili su i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Hrvoje Šimić, zamjenik župana Damir Tomljenović, predsjednik županijske športske zajednice Vladimir Bregović te mnogi drugi sportski i rukometni djelatnici predvođeni dopredsjednikom Hrvatskog rukometnog saveza Borisom Mesarićem.

Posebno veliki pljesak dobili su i gosti iz njemačkog Laimnaua koji posljednjih 50 godina održavaju prijateljsku vezu s Ivanić- Gradom i ženskim rukometnim klubom.

Nakon službenog protokola ostatak vikenda je bio rezerviran za sportski dio obilježavanja 100 godina rukometa

U subotu je u Sportskoj dvorani Žeravinec sve započelo revijalnim utakmicama veteranki i veterana Ivanića, na proslavu su doputovale gošće iz Petrinje, a početni udarac je izvela najstarija prisutna veteranka Viktorija Krnjević.

Nakon druženja veterana na red su stigle seniorke i seniori koji su odmjerili snage protiv aktualnih prvaka Hrvatske Lokomotive i PPD-a Zagreb.

Sve ekipe su pokazale dobru igru, pobjedu su odnijeli gosti iz Zagreba, Lokomotiva je bila bolja 31:23, a PPD Zagreb 25:21, no rezultat je bio u drugom planu iza navijanja i kasnijeg međusobnog druženja.

Ipak, ostat će zabilježeno kako su najjače ekipe u Hrvatskoj usred natjecateljske sezone uveličali proslavu 100 godina igranja rukometa u Ivanić- Gradu.

 Nedjeljno obilježavanje 100 godina rukometa u Ivanić- Gradu bilo je rezervirano za druženje i utakmice mlađih dobnih kategorija.

U Sportskoj dvorani Žeravinec je sve započelo " Bučko" turnirom na kojem je nastupilo 150 najmlađih rukometašica i rukometaša iz 6 muških i 6 ženskih ekipa, a nastavljeno je prvenstvenim susretom U16 ekipe Ženskog rukometnog kluba Ivanić i revijalnim utakmicama svih dobnih skupina do kasnih popodnevnih sati.

U ženskoj konkurenciji Bučko turnira pobjedu je odnijela ekipa Rugvice, dok su u muškoj najbolji bili domaćini Rukometni klub Ivanić- Grad.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić