MRK Ivanić istupio iz svih natjecanja; osnovan Rukometni klub Ivanić- Grad

Na skupštini Muškog rukometnog kluba Ivanić održanoj 7. rujna odlučeno je da klub istupa iz svih natjecanja prijavljenih za ovu sezonu.

Razlog ove odluke je kazna Porezne uprave koja je izrečena našem klubu nakon obavljenog nadzora za period poslovanja od 2015. do 2019. godine.

Nadzor nije utvrdio nikakve pronevjere niti stjecanje protupravne imovinske koristi od strane bilo koga, nego je glavni razlog bila nevjerodostojna dokumentacija odnosno krivo ispunjeni određeni financijski obrasci.

Ta kazna nakon svih mogućih žalbi i pravnih postupaka i dalje iznosi preko 700 tisuća kuna što je iznos kojeg klub nikako nije mogao podmiriti zbog čega bi neizbježna ovrha onemogućila daljnje funkcioniranje.

Zbog toga je Uprava kluba odlučila da u takvoj situaciji ne želi niti krenuti u novu sezonu, kako u jednom trenutku ne bi bili prisiljeni odustati od natjecanja.

U priopćenju Muškog rukometnog kluba Ivanić stoji kako je Uprava kluba izabrana u trećem mjesecu obavila stotine sastanaka sa svim vodećim ljudima HRS-a, s pravnim i financijskim stručnjacima, ljudima iz Porezne kao i predstavnicima Grada i s potencijalnim sponzorima, ali se drugo rješenje od ovog nažalost nije uspjelo pronaći.

Kako je situacija zadnjih mjeseci neminovno vodila prema ovom scenariju, prije nekoliko mjeseci pokrenuta je inicijativa grupe građana za osnivanje novog kluba, a sve kako bi se nastavila tradicija igranja muškog rukometa u našem gradu.

Iz tog je razloga u travnju ove godine osnovan Rukometni klub Ivanić-Grad koji će krenuti u natjecanje iz najnižeg ranga

Nadamo se kako će novi klub u najkraćem roku dostići, a u budućnosti i prestići stupanj natjecanja svima nam srcu dragog prethodnika.
Dobra je stvar što smo uspjeli ispregovarati s ljudima iz HRS-a da mlađe dobne kategorije novog kluba zadrže stupanj natjecanja koji su imali i dosad kao članovi MRK-a što nam je bilo jako bitno kao zalog uspješne budućnosti rukometa u Ivanić-Gradu.

Novi je klub s natjecanjem u 3. ligi Središte započeo već prošloga vikenda kada je u premijeri svladana ekipa Mladosti 09 rezultatom 30:16, a glavni cilj sezone za seniorsku momčad biti će prvo mjesto i plasman u 2. hrvatsku ligu.

Većina igrača i trenera iz MRK Ivanića sada su članovi RK Ivanić-Grad tako da vjerujemo da imamo dovoljno snažan kadar koji postavljene ciljeve može i ostvariti.
No biti će vremena za pisanje o novom klubu, a sada bi se samo još jednom željeli zahvaliti svima koji ste bili uz nas i s nama u svim godinama postojanja Muškog rukometnog kluba Ivanić, koji ste slavili njegove pobjede i tugovali kada nije išlo dobro.

Bilo je lijepo prolaziti zajedno kroz sve to, a nadamo se da će se ta vaša podrška prenijeti i na novi klub, te da se za koju godinu nitko neće više niti sjećati ove tužne epizode rukometne povijesti našeg grada i da će nasljednik u svakom pogledu nadmašiti prethodnika! (MRK Ivanić)

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić