Otvorena izložba Neustrašive žene

Jučer je u galerijskom prostoru POU svčano otvorena izložba ilustracija "Neustrašive žene", povodom obilježavanja 145 godina djelovanja Gradske knjižnice Ivanić-Grad.

Iložba se temelji na knjigama "Priče o neustrašivim hrvatskim ženama" autorice Tatjane Barat i "Ikone: neustrašive žene koje su promijenile Hrvatsku" autorice Rosie Kugli, a ilustrirale su je 23 hrvatske ilustratorice. Prikazuje 100 značajnih žena iz hrvatske povijesti i sadašnjosti, koje su utjecale na kulturu, umjetnost, književnost, znanost i sport. Među njima je i jedna od naših najpoznatijih opernih pjevačica – Milka Trnina rođena u Vezišću u Općini Križ.

Na otvorenju su govorile ravnateljica Gradske knjižnice Ivanić-Grad Senka Kušar Bisić koja je istaknula relevantnost 145.-e obljetnice knjižnice, a izložbu su predstavile kustosica i organizatorica projekta „Neustrašive žene“ Sonja Švec Španjol i ilustratorica Željka Mezić.
Izložba u PUO možete pogledati do 26. rujna, nakon čega putuje u Gradski muzej Virovitica, a više o izložbi i 145. obljetnici rada Gradske knjižnice Ivanić Grad poslušajte u emisiji "Kultrurna događanja" u ponedjeljak, 19. rujna od 11 sati u programu Obiteljskog radija Ivanić.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić