Izložba autohtonih pasmina konja i konjskih zapregi u Kloštru Ivaniću

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Zagrebačke županije i Općine Kloštar Ivanić nakon dvije pandemijske godine održana je uz Dan Općine 18. državna i 23. županijska izložba autohtonih pasmina konja i konjskih zaprega u Kloštru Ivaniću.
Uz brojne posjetitelje i ljubitelje konja, nazočili su joj predstavnici resornog ministarstva, Zagrebačke županije i Saveza uzgajivača hrvatskog posavca i hrvatskog hladnokrvnjaka. Izložbu je otvorio zamjenik župana Damir Tomljenović.

Na izložbi je predstavljeno 60-tak grla naših dviju autohtonih pasmina konja u kategorijama omice, kobile i pastusi te 12 uređenih konjskih zaprega.

Kod hrvatskog hladnokrvnjaka najljepšeg pastuha imao je Zvonko Pavlić iz Okešinca, najljepšu kobilu Ivan Kosar iz Potoka kod Popovače a najljepšu omicu Ljubica Mihaljinec iz Bedekovčine.

Kod hrvatskog posavca najbolje ocijenjeni pastuh je Miroslava Carena iz Žirčice, najljepšu kobilu na izložbi je imao Slavko Kožić iz Kloštra Ivanića a najljepšu omicu Stjepan Kozina također iz Kloštra Ivanića.

Komisija kojoj je na čelu bila Martina Glasnović, predsjednica županijske Skupštine Zagrebačke županije od 12 pristiglih i uređenih konjskih zaprega odabrala je najljepše. Prvo mjesto pripalo je Bruni Kosaru iz Potoka s konjima hrvatskog hladnokrvnjaka, drugo Slavku Kožiću iz Kloštra Ivanića sa hrvatskim posavcima i treće mjesto Srećku Juriću iz Čigoča sa hrvatskim hladnokrvnjacima.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić