Izbor iz današnjih vijesti

Zagrebačka županija će u ovoj godini sa 583.500 kuna financirati usluge bolničkog liječenja u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan za hrvatske branitelje, dobrovoljne vatrogasce te stanovnike s područja Zagrebačke županije oboljele od psorijaze.
U ovoj će godini medicinska rehabilitacija u trajanju od 10 dana biti osigurana za 100 hrvatskih branitelja, za što je osigurano 333.500 kuna. Navedena sredstva povećana su za 33.500 kuna u odnosu na prošlu godinu, a bit će dostatna za liječenje 10 branitelja više nego prošle godine. Inače, prethodnih pet godina kroz rehabilitaciju u Naftalanu je prošlo više od 340 branitelja s područja Zagrebačke županije.
Za medicinsku rehabilitaciju dobrovoljnih vatrogasaca uključenih u Vatrogasnu zajednicu Zagrebačke županije osigurat će se 100.000 kuna, čime će desetodnevna rehabilitacija biti omogućena za 30 vatrogasaca. Ujedno, liječenje u trajanju od 14 dana u Naftalanu osigurat će se i za 30 pacijenata oboljelih od psorijaze, a Županija će za tu namjenu osigurati 150.000 kuna.
Pravo na besplatno liječenje u sve tri kategorije mogu ostvariti osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije te odgovarajućom medicinskom dokumentacijom (mišljenje i nalaz doktora specijalista o potrebi bolničkog liječenja), a o opravdanosti i terminima liječenja odlučit će liječničko Povjerenstvo SB Naftalan ovisno o težini oboljenja. Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan, a obrazac Zahtjeva s podacima o obveznoj dokumentaciji nalazi se na web-stranicama Zagrebačke županije i Naftalana.
Prednost će imati osobe koje tijekom 2017. ili ranije nisu koristile usluge liječenja u Naftalanu putem ovog programa Zagrebačke županije.
Zahtjevi se dostavljaju u Specijalnu bolnicu Naftalan do 1. lipnja.

Turistička zajednica Zagrebačke županije ove se godine po prvi puta predstavila na tradicionalnom sajmu u Londonu.
Riječ je o jednom od najstarijih i najvažnijih sajmova turizma u Velikoj Britaniji koji se održava već 25 godina i na kojemu veliku ponudu destinacija za odmor predstavlja nekoliko stotina vodećih putničkih agencija i preko sedamdeset turističkih zajednica. Sajam posjeti više od 40.000 posjetitelja koji imaju priliku upoznati kulturno naslijeđe, prirodne ljepote i gastronomiju predstavljenih turističkih destinacija.
Turistička zajednica Zagrebačke županije predstavila se zajedno s turističkim zajednicama Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Varaždinske županije na štandu pod nazivom „Kontinentalna Hrvatska“.

Delegacija Osječko-baranjske županije na čelu sa županom Ivom Anušićem boravit će u posjetu Zagrebačkoj županiji kako bi se upoznala s projektom Distributivnog centra za voće i povrće, upravo dovršene i sredstvima Europske unije financirane prve ULO hladnjače u državi koja nije u vlasništvu trgovaca. ULO hladnjača će omogućiti domaćim proizvođačima da voće i povrće mogu plasirati na tržište cijele godine, a ne samo sezonski.
Obilazak će biti u utorak, 6. veljače, a delegaciju će u ime Zagrebačke županije dočekati i u obilazak provesti zamjenik župana Hrvoje Frankić sa suradnicima.

Prema odluci Općinskog vijeća Kloštra Ivanića raspisani su izbori za vijeća mjesnih odbora za nedjelju 4. ožujka.
Imenovano je Općinsko izborno povjerenstvo u kojem su Nenad Tudor, predsjednik, Sanela Đura zamjenica te članovi Lidija Zubatović i Vlatkica Šilipetar i njihove zamjenice Mateja Pokas i Lorena Cepetić.
Vijeća mjesnih odbora u Općini Kloštar Ivanić imat će, ovisno o broju stanovnika od 3 do 11 članova. Tako će vijeće najvećeg mjesnog odbora Kloštar Ivanić imati 11 članova, po 5 članova imat će vijeća mjesnih odbora Bešlinec, Čemernica Lonjska, Lipovec Lonjski, Predavec i Sobočani a po tri člana vijeća mjesnih odbora Donja Obreška, Gornja Obreška, Krišci, Stara Marča i Šćapovec.


Sutra se u školama diljem Hrvatske obilježava Dana sigurnijeg interneta čiji je ovogodišnja tema «Stvaraj poštuj i poveži se! Bolji Internet počinje s tobom!», a sve s ciljem promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.
Dan sigurnijeg interneta se provodi već četvrtu godinu zaredom u organizaciji Centra za sigurniji Internet s partnerima Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu, Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Osijek, Gradom Osijekom i tvrtkom VIPnet d.o.o., te uz potporu Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i HAKOM-a koji je i ove godine tim povodom predstavio svoju brošuru „Kako zaštiti dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona“, namijenjenu svim učenicama i učenicima u svim osnovnim školama.
U sklopu obilježavanja Dana sigurnijeg interneta predviđena su online predavanja za učitelje i djecu, edukacijski paket, brošure o promicanju sigurnosti na internetu i veliki internacionalni online kviz kojeg je prošle godine riješilo preko 24 000 učenika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.
Dan sigurnijeg interneta 2017. godine obilježilo je preko 197 organizacija i više od 30 000 djece je bilo uključeno u aktivnosti i radionice.


Povodom fašničkih dana u Ivanić-Gradu, sutra će u Domu kulture biti otvorena 17. godišnja izložba Hrvatskog društva karikaturista.
U Ivanić Grad tom prigodom dolaze Davorin Trgovčević, predsjednik Hrvatskog društva karikaturista te Ana Gezi, Krešimir Kveštek i Ivan Sabolić.
Izložbu će otvoriti i ključeve grada predati Fašničkoj udruzi Žaba
gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.
Karikaturisti će ove godine tradicionalno pokloniti 17 karikatura sretnim posjetiteljima za uspomenu na ovu neobičnu i zabavnu izložbu radova članova Hrvatskog društva karikaturista.
Izložba će biti u Domu kulture u Ivanić Gradu, a otvorenje je sutra s početkom u 19 sati.
Za pravo fašničko raspoloženje posjetiteljima će biti poslužene krafne.


RUKOMET
U 14. kolu 1. lige Sjever, rukometaši Ivanića uvjerljivo su u gostima svladali Viro iz Virovitice 29:23. S nova dva boda Ivanić je na tablici preskočio upravo klub iz Virovitice s 14 skupljenih bodova, te se trenutno nalazi na sedmoj poziciji.
Rukometašice Ivanića su u prvoj ovogodišnjoj utakmici izgubile vrlo važne bodove u borbi za ostanak u 1. hrvatskoj ligi.
Na gostovanju kod posljednjeplasiranog Petason Vranjica upisan je poraz 29:24, čime je zadržano predzadnje mjesto sa svega pet osvojenih bodova iz 13 susreta.
Mlađe kadetkinje Ivanića su u dvorani Žeravinec u 5. krugu državne lige ostvarile dvije sigurne pobjede; 22:16 protiv Umaga i 28:16 protiv Rudara iz Labina.
U 14. kolu 3. lige središte, rukometašice Trnine su na gostovanju svladale Dugo Selo 35:30. U pobjedu je sedam golova ugradila Lucija Živec, dok su po 6 zabile Petra Štimac i Lorena Petreković.
Za Dugo Selo devet je postigla Bruna Stojanović, a 6 je dodala Petra Kantura.
Ovo je osma pobjeda ekipe iz Križa uz šest poraza u dosadašnjem dijelu sezone o kojoj više možete poslušati u današnjoj emisiji Sportski mozaik u 17 sati kada ugošćujemo trenerice Jasminu Štimac i Kristinu Lieberth.

KOŠARKA
Košarkaši Ivanića ostvarili su vrijednu gostujuću pobjedu protiv Maksimira 69:64 čime su uzvratili za domaći poraz od tri razlike na početku sezone.
Odlučujuća je bila posljednja četvrtina koju je Ivanić uvjerljivo dobio 27:13. Najbolji igrač i strijelac utakmice bio je Renato Havliček s 28 koševa. Hrvoje Božičević je dodao 16, a Nikola Grobotek 13 koševa.
Ovom pobjedom prekinut je niz od osam uzastopnih poraza, a ujedno je ostvaren i pomak s pretposljednje pozicije na 10. mjesto A2 lige Centar sa 16 prikupljenih bodova.
Kadeti Ivanića su u posljednja dva kola ostvarili dvije pobjede, na gostovanju kod Zrinjevca 67:61 i kod kuće protiv Jaske 69:53. čime su prvenstvo međužupanijske lige završili na drugom mjestu s omjerom pobjeda i poraza 10-4.

ODBOJKA
Odbojkašice Ivanića su u 11. kolu 2. nacionalne lige poražene na domaćem parketu od ekipe Mladosti iz Zagreba 3:0 u setovima. Ivanićanke su tako ostale na 9 bodova, odnosno tri ostvarene pobjede iz 10 odigranih utakmica.

KARATE
Član karate kluba KIK Luka Košević ovoga je vikenda nastupio na 45. Prvenstvu Europe u ruskom Sochiu.
U kategoriji „kate juniori“ Luka je u prvom kolu uvjerljivo izbacio predstavnika Crne Gore 5:0, da bi u idućem kolu tijesno izgubio od engleskog borca 3:2.

Humanitarna akcija

Iskra Glavak Šeperić iz Lekenika je još u ranom djetinjstvu oboljela od progresivne spinalne mišićne atrofije i već godinama je vezana uz kolica. Najviše joj pomaže vježbanje na uređaju “Lokomatu”, uz pomoć kojega je za nekoliko dana postigla veći napredak nego kroz godine vježbanja i fizikalnih terapija te joj je dao nadu da bi mogla prohodati barem uz pomoć štaka. Za Iskrinu terapiju potrebno je izdvojiti 5.600 kn tjedno pa je pokrenuta humanitarna akcija “Iskra ljubavi i nade za Iskru – pomoć jednoj djevojci da stane na svoje noge”.

Stoga Vas pozivamo, da pomognete ovoj izuzetnoj djevojci uplatom u skladu sa svojim mogućnostima

NA RAČUN ZA POSEBNE NAMJENE: pomoć za Iskru Glavak Šeperić; ZAGREBAČKA BANKA - KUNSKI RAČUN: HR3523600003513256514; ZAGREBAČKA BANKA - DEVIZNI RAČUN: HR6523600003245845889.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić