Sportsko- humanitarni vikend u SD Žeravinec

Ovog vikenda u Sportskoj dvorani Žeravinec održan je sedmi po redu Zimski humanitarni malonogometni turnir Žeravinec.
U dva dana natjecalo se 30 ekipa, a turnir je završio finalom u kojem je ekipa Hotela Sporta svladala momčad Cafe bara Shine iz Čazme nakon boljeg izvođenja sedmeraca 4:2.
Treće mjesto osvojila je ekipa Mladeži HDZ-a Ivanić- Grada koja je uvjerljivo svladala Udrugu Liskovica 4:1.
Za najboljeg igrača turnira proglašen je Antonio Režabek, dok je najbolji golman Alen Banović , oboje članovi pobjedničke ekipe Hotela Sport.
Nagrade najboljima podijelio je u ime pokrovitelja Grada Ivanić- Grada i Muškog rukometnog kluba Ivanić, organizator turnira, zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj.
Sva prikupljena sredstva ove godine donirana su djevojčici Loreni Barić za potrebe bolničkog liječenja.

Hrvatska- Slovenija 30:29

U sklopu malonogometnog turnira u Ivanić- Gradu je odigrana prijateljska, i to rukometna utakmica, između juniorskih reprezentacija Hrvatske i Slovenije.
U napetom susretu bolja je bila Hrvatska rezultatom 30:29.
Iako su Slovenci krenuli u utakmicu s 4:0, nakon time-outa rezultat se mijenja i do kraja poluvremena naši reprezentativci odlaze na tri gola prednosti.
Većinom drugog dijela Hrvatska je održavala tu prednost, no pred sam kraj utakmice i usprkos dva isključenja, Slovenija dolazi do izjednačenja. Ipak dva gola Hrvata u samoj završnici rješavaju pitanje pobjednika.
Po 6 golova za domaćine su postigli Ivan Martinović, Tin Lučin, Josip Repušić i Filip Šušnjara, a svoje minute za hrvatsku reprezentaciju su upisali i igrači Muškog rukometnog kluba Ivanić Leon Lukačec i Jakov Bunjevac.
Naši reprezentativci tako su se odužili Slovencima za poraz od tri razlike u susretu odigranom dan prije u Ormožu.
Sav prihod od prodanih ulaznica dodan je iznosu koji je skupljen za vrijeme održavanja Zimskog malonogometnog turnira Žeravinec.

Humanitarna akcija

Iskra Glavak Šeperić iz Lekenika je još u ranom djetinjstvu oboljela od progresivne spinalne mišićne atrofije i već godinama je vezana uz kolica. Najviše joj pomaže vježbanje na uređaju “Lokomatu”, uz pomoć kojega je za nekoliko dana postigla veći napredak nego kroz godine vježbanja i fizikalnih terapija te joj je dao nadu da bi mogla prohodati barem uz pomoć štaka. Za Iskrinu terapiju potrebno je izdvojiti 5.600 kn tjedno pa je pokrenuta humanitarna akcija “Iskra ljubavi i nade za Iskru – pomoć jednoj djevojci da stane na svoje noge”.

Stoga Vas pozivamo, da pomognete ovoj izuzetnoj djevojci uplatom u skladu sa svojim mogućnostima

NA RAČUN ZA POSEBNE NAMJENE: pomoć za Iskru Glavak Šeperić; ZAGREBAČKA BANKA - KUNSKI RAČUN: HR3523600003513256514; ZAGREBAČKA BANKA - DEVIZNI RAČUN: HR6523600003245845889.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić