Izbor iz današnjih vijesti

Općina Kloštar Ivanić raspisala je 6 javnih natječaja za dodjelu financijskih potpora programima i projektima udruga za 2018. godinu u području javnih potreba u gospodarstvu, poljoprivredi, socijalnoj skrbi, promicanju vrijednosti Domovinskog rata, u kulturi i sportu.

Za programe udruga koje promiču sportske aktivnosti planira se ukupno 305.000 kuna, za programe u kulturi 200.000, za udruge koje promiču vrijednosti Domovinskog rata 60.000, za programe udruga na promicanju gospodarske djelatnosti planira se iznos od 30.000 kuna, za programe u poljoprivredi 20.000 za programe socijalne skrbi i humanitarne djelatnosti 10.000 kuna.

Natječaji su otvoreni do 29. siječnja ove godine, a sve potrebne informacije i uvjete natječaja možete doznati na web stranicama Općine Kloštar Ivanić.


Kako doznajemo od Gorana Horvata, rukovoditelja Radne jedinice Čistoća, tvrtka Ivakop i ove godine organizira akciju prikupljanja i odvoza božićnih jelki od korisnika s područja naših triju jedinica lokalne samouprave. Podsjećaju korisnici da božićna drvca odlože pokraj svojih spremnika za miješani komunalni otpad – kanti ili kontejnera.
U Općini Kloštar Ivanić božićna drvca će odvoziti u ponedjeljak 8. siječnja, na području Grada Ivanić Grad 9. i 10. siječnja i s područja Općine Križ 11. siječnja .
Prikupljena božićna drvca će i ove godine odvoziti na farmu obitelji Ciganović, koji će ih koristiti u ishrani magaraca i na taj način izbjeći odlaganje na odlagalištu Tarno ili kompostiranje.

Hrvatsko muzejsko društvo u petak, 26. siječnja po trinaesti put organizira manifestaciju Noć muzeja, koja je koncipirana je kao dinamična manifestacija pod nazivom i olimpijskim geslom: „Muzeji i sport – brže, više, jače“.
Cilj je odabira sporta za temu ovogodišnje Noći muzeja dodatno potaknuti rasprave o problematici sportskih zbirki i muzeja u Hrvatskoj.
Poticaj je proizišao i iz aktualnog trenutka: Europsko prvenstvo u rukometu održat će se u Hrvatskoj od 12. do 28. siječnja, a 23. Zimske olimpijske igre održat će se u južnokorejskom gradu Pyeongchangu od 9. do 25. veljače.
U sportskom ozračju Hrvatsko muzejsko društvo poručuje sportašima, navijačima muzealcima i posjetiteljima kako je u Noći muzeja, kao i u sportskim natjecanjima, važno sudjelovati.
Muzej Ivanić- Grada će program za Noć muzeja objaviti tijekom idućeg tjedna.


Djelatnici Policijske postaje Ivanić-Grad su u posljednja 24 sata intervenirali prilikom prometne nesreće između teretnog i osobnog automobila u Posavskim Bregima u kojoj je jedna punoljetna osoba zadobila lake tjelesne povrede.

Hitna medicinska služba je od 3. do 5. siječnja imala 12 intervencija, od čega su dvije bile zbog prometnih nezgoda s lakše ozlijeđenim osobama, i 25 ambulantnih pregleda čiji su uzrok bile bolesti pacijenata.

Javna vatrogasna postrojba Ivanić Grad nije imala intervencija.


7. po redu Zimski humanitarni malonogometni turnir "Žeravinec" održat će se ovoga vikenda u sportskoj dvorani Žeravinec.
I ove godine prijavio se maksimalni broj od 30 ekipa koje su raspoređene u 10 skupina.
Za najbolje tri momčadi osigurane su novčane nagrade i pehari, a utakmice po skupinama počinju u subotu već u 9 sati i trajat će sve do ponoći, dok je završnica na rasporedu u nedjelju oko 17:00 sati.
Sav prihod prikupljen odigravanjem samog turnira organizatori će donirati djevojčici Loreni Barić za potrebe bolničkog liječenja.

O nama

Obiteljski radio Ivanić od osnutka 23.10.1970.godine emitira raznovrsan program namijenjen svim uzrastima i strukturama.Biti na usluzi svojim slušateljima, kao informativni servis građanima pružiti sve informacije koje bi im mogle zatrebati, te omogućiti slobodan pristup eteru - temelj je poslovne i programske politike. Bogat informativni program govori o lokalnim, te o temama i problemima od šireg značaja, koje tangiraju lokalno stanovništvo, nastojeći biti veza između malog, običnog čovjeka i neizbježne birokracije.

Opširnije

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić